MammaFitness & vikten av att vara SNÄLL

När jag bestämde mig för att testa MammaFitness var jag i en svacka mat- & tankemässigt... jag hade ingen balans o sötsuget hade tagit över totalt!
 
Så jag behövde något drastiskt för att hitta tillbaka till stigen igen...bort från den snåriga skogen!
 
Efter nyår började jag tänka till själv för att sluta äta skit, en slags förberedelse för det som komma skulle... en vecka innan min start fick jag tillgång till alla recept och en digital dagbok så jag kunde registrera mitt kostintag.
En vecka senare var jag igång, med tillgång till min egna kostplan o fördelning mellan fett, protein & kolhydrater. Jag fick veta att jag kunde byta ut måltider o recept efter eget tycke bara jag höll mig till rätt procent av fett, protein & kolhydrater.
 
Det gick ganska bra, men det flackade mycket i hur procenten var fördelade. Så skärpning. Den andra veckan fick jag förutom feedback från dietisten ett träningsprogram!
 
3dagar styrka (olika övningar) och en dag valfri cardio (kondition). Det har faktiskt varit träningen som varit svårast...jobbigast... jag har fått komma ur min comfortzone i gruppträningssalen och istället ta plats ute i gymmet... 

Efter ytterligare en vecka sa det bara STOPP! Jag kände en stress över alla måsten. Jag måste registrera mat, jag måste träna, jag måste hålla mig inom rätt kaloriintag! Näe jag orkade inte mer... så jag utnyttjade möjligheten att frysa mitt abonnemang! Minst två veckor...men jag vet faktiskt inte när (eller om) jag kommer att utnyttja mina sista två, redan betalda, veckor... kanske till sommarlovet -när jag slipper jobb- & pluggstress...
 
Men jag har ändå fått med mig viktiga lärdomar! 

Det viktigare jag har fått med mig är vikten av att:
-äta en ordentlig frukost
-äta ordentliga måltider
-äta mellanmål
-äta mer vegetariskt
-PLANERA ens kostintag i förväg!
 
För jag har inte känt av något sötsug -stabilt blodsocker!
Jag har inte varit hungrig -äter ordentligt o har därmed slutat småäta!
 
Tanken var att fortsätta med viktväktarna (som jag redan är betalande onlinemedlem hos) och ta med mig alla kunskaper jag fått om näringsämnen o födointag för att hålla mig borta från sockersuget!
 
Jag hade problem innan att hålla mig till en dag att äta gott på, det har jag fortfarande...men tanken är att jag någon gång ska kunna planera och bara unna mig en dag i veckan!
 
Det känns hållbart och var värt varenda en krona för att lära mig detta, men samtidigt har jag inte kunnat utnyttja det till fullo då jag inte är i balans  i livet just nu...så det är inte en rättvis bild jag kan ge...

Men något jag tänker på varje dag är att jag måste lära mig vara snäll mot mig själv!
 
Puss å kram
(null)