Vad är ALLA <3´s dag för DIG?

Idag har jag varit hemma och vabbat...gillar ju inte alls att vara hemma från jobbet då jag brukar bli så stressad...stressad över allt jag vill men inte hinner med...
Men samtidigt har denna vabbdag faktiskt inneburit en minskad stress...av just samma anledning. Jag har haft tid att stanna upp & reflektera. Funderat över sånt jag inte hinner med under arbetsveckorna annars...något som jag brukar ägna loven åt...att planera på lång sikt, fundera över mitt arbete och lägga upp nya planer...
 
Men samtidigt hoppas jag att vi slipper fler vabbdagar i vår nu! 2 dagar på ett läsår hittills...det får räcka ;)
 
Men så är det ju alla hjärtans dag idag! Vad betyder det egentligen? 
 
Så här skriver de på Nordiska museet om Valentines Day...
 

"Alla hjärtans dag är en kalendarisk högtid som är ny i Sverige och Norden, trots att den har medeltida ursprung. Dagens namn är Valentin efter ett romerskt helgon, om vilket inte mycket är känt. Anledningen till att han är ihågkommen i vår tid är att 14 februari på medeltiden ansågs vara den dag då fåglarna bildade par. I England och Frankrike utsågs byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen.

Det har lett till att Valentine’s Day har varit en romantikens dag i England ända sedan medeltiden. De första mångfaldigade Valentinkorten dök upp i England på 1400-talet, och under 1700-talet såldes kommersiellt framställda kort. Man såg också denna dag som vårens första dag.

I vår tid har det uppstått en romantisk legend utan historisk bakgrund som har till syfte att förklara valentinbrevens ursprung. Den berättar att den fängslade Valentin lärde känna fångvaktarens dotter, och innan han dog skrev han ett avskedsbrev och undertecknade med ”din Valentin”. Det skulle vara det första valentinbrevet.

Sanningshalten i sägner och legender är som regel tveksam, men berättelsen har i alla fall fått förklara valentinkortens ursprung. Men högtiden har även koppling till en romersk vårhögtid, som hölls i mitten av februari."

Källa: Nordiska museets hemsida

 

Men i den tid vi lever nu behöver vi mer KÄRLEK! Då så mycket hat & okärlek sprids som löpeldar. En dag då vi tänker extra mycket på varandra, sprider extra mycket kärlek och värme till de som står oss nära eller till de vi möter. Som på vår lokala Konsumbutik -de bjuder på choklad till alla som handlar! Bara det -att sprida lite kärlek, få ett leende och ge ett leende tillbaka! Det kan sprida nya ringar och tränga bort den okärlek som också finns... Att skapa & sprida mer kärlek runtomkring oss tror jag inte vi kan få nog av! <3

Så bjud på det du har! Ett leende, ett hej, en fin gest, en värmande kram eller några ord om vädret till de du möter! Det kan göra stor skillnad och tillsammans kan vi göra det möjligt!

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag vad ni än tar er för!

 

Puss å kram

 

 I vår familj får alla blommar idag <3 
 
Puss å kram