Lov för lärare är ingen LYX det är nödvändigt!

Alltså det här med lov för lärare... det är absolut nödvändigt! Egentligen något som alla skulle haft!

Att gå från att vara ständigt uppkopplad till något slags reträtt - vila...återhämtning...det är absolut nödvändigt för att vi ska orka med resten av året.

Det blev så tydligt när jag ikväll skulle sätta mig o läsa bokklubbsboken... det gick inte... jag försökte verkligen läsa o hade en stund över! Men jag fick inget flyt i läsningen o då ska vi inte tala om läsförståelsen... första tanken var "va är jag stressad?" För det var den rimligaste förklaringen... att jag inte kunde flytta mitt fokus o koncentrera mig vad jag läste... för mycket som snurrar i huvudet... att vara ständigt uppkopplad både genom mail, men även mentalt... hela dygnet har jag jobbrelaterade tankar i huvudet... hur ska vi göra med det? Hur ska vi gå vidare där? Hur kan jag på bästa sätt hjälpa dem? Då behövs det en vila för att samla kraft o ta nya tag när terminen börjar!

Vi som har ferietjänst jobbar 45h i veckan (varav vi kan göra 10 av dem hemma eller på jobbet), vi arbetar alltså in loven. Men att veta att vi har 10h förtroendetid gör att känslan av att jag kan göra det också och det & det eftersom jag har ju timmar till det... vilket är helt suveränt -men det gäller att hålla koll på timmarna o ta ledigt ibland 😅

(null)

Men misstolka mig inte! Jag har mitt drömyrke o älskar verkligen mitt jobb! Men vila är ett måste! 😃

Puss å kram