Det du vill ha -det kan du också få!

För mer en sisådär 10år (!?) sedan snubblade jag över Alkemisten av Paolo Coelho på flygplatsen i Umeå...Den stod där i ett pocketställ och talade till mitt undermedvetna på något konstigt vis...Jag läste och läste...jag strök under och gjorde hundöron (ni vet när man viker ner hörnet på sidorna). Jag blev helt fast och därefter plöjde jag alla Coelhos böcker under några år...Fram till Zahiren läste jag nog alla...
 
Sen kommer annat emellan och andra genrer av böcker har kommit i min väg. För kanske 2år sedan köpte jag Agneta Sjödins bok "Flickan från paradiset"... den kostade några tior på bokrean och har sedan dess blivit stående i bokhyllan. Min tanke var att den skulle bli mitt val till bokklubben när vi alldeles hade nystartat den...Men så blev inte fallet utan två andra böcker kom före. NU föll valet på den och jag är SÅ glad!
 
Jag följer Agneta Sjödin sedan 1-2år på facebook..vet egentligen inte varför...Men ibland är ju livets vägar outgrundliga, för att inte säga alltid? Eller hur?
 
Jag lever starkt efter tron att vägen utstakar sig och allt det som sker, det sker av en anledning. Samtidigt som jag inte alltid vill tro på det. Men jag gör det ändå. Jag har så länge jag minns levt med tanken att allting löser sig, när tiden är den rätta hittar jag alla lösningar och vägar.
 
Sedan jag var liten har jag blivit ett med tanke om att reinkarnation existerar. Jag anser att det faktiskt finns en "andra sida", men jag tror inte att vårt liv är färdigplanerat innan vi föds. Jag tror att vi med våra tankar och vårt agerande påverkar vad som händer i våra liv.
 
Nu kommer jag till anledningen med detta inlägg...nämligen tankens kraft. Det har skrivits och sagt mycket om detta, men det är så sant som det är sagt. I boken "The secret" står det precis om detta. Du får vad du tänker! Likaså i Coelhos Alkemisten och så nu också i "Flickan från paradiset" och en massa massa andra böcker med diverse olika inriktningar.
 
En sån enkel grej som självförtroende bottnar ju i detta. Om jag tror att jag kan -då kan jag också! Ett annat ord är affirmation. Se dig klara en sak, uppnå något osv då blir det så! Kanske inte samma dag eller dagen efter, men du kan påverka vad som händer. Såklart inte allt! Ingen Gud på jorden... :(
 
Coelho skriver i Alkemisten att vill du något och tror på det verkar hela universum för att det ska bli så. Det betyder att vi själva kan vara vår största fiende...Skickar vi ut negativitet och uppgivenhet är det som vi får tillbaka....Misstror du dig själv så är det detta du får tillbaka -misslyckanden. 
 
Så kärlek till folket! Vill du något så klarar du det, du måste bara TRO det själv först! Bort med alla bortförklaringar och misstro på dig själv! Vill du något så se till att du får det, för jag tror aldrig vi blir riktigt lyckliga om vi inte gör det vi själva drömmer om! <3
 
Puss å kram