Vad gör DU om en bil står stilla på vägen??

 
 Jag är inte helt säker på att jag hade stannat om jag varit själv i bilen... Men min man, HAN stannar!! Det är inte första gången han stannar vare sig vid olycka eller bilfel. Idag var det ett äldre par som fått fel på bilen och blivit stillastående precis innan rondellen vid Center syd, på väg från motorvägen. Tommy tar direkt tag i problemet, medan bil på bil kör förbi, de flesta blängandes ilsket på vad det är som blockerar vägen! Fort kör de också! Vi står med vår bil alldeles bakom det äldre parets bil med våra två barn. Varningsblinkers är igång och varningstriangeln finns på plats en bit bakom vår bil. Jag ställer mig strategiskt utanför förardörren på vår bil för att uppmärksamma bilarna som kommer ytterligare. Hela tiden har jag i huvudet "vad händer om de kör på vår bil bakifrån? Våra barn sitter i bilen och framför sitter det äldre paret och min man befinner sig framför deras bil för att förbereda bogseringen!
 
Tack och lov gick det fort att få bogserlinan på plats och vi kunde köra in vår bil framför för att inleda bogseringen till en nära parkering... Väl där frågar min man paret vilket försäkringsbolag de har och om de har en telefon så att de kan ringa. De har ingen telefon så min man lånar ut sin, men först letar han upp numret till deras försäkringsbolag. Det slutar sedan med att min man får prata med bolaget (paret tyckte att det var lättare så) 
Han får på så vis veta att nybilsgarantin gäller och att han direkt kan ringa assistanskåren, vilket han gör. 20min skulle det ta innan de var hos oss. När väl bärgningsbilen kommer får ungarna en häftig upplevelse :)
 
 
När  bilen var bärgad fick paret veta att bägaren bara hade plats till en av dem i bilen, de började då prata om att de kunde ta bussen... Men så tittade jag och min man på varandra och förstod båda vad den andre tänkte. Min man sa till dem att han kör hem dem! Han bara lämnade mig och barnen på köpcentret så körde han hem dem :)
både bärgaren och paret sa flera gånger något i stil med "vilka människor!" jag skulle vilka säga "vilken man!"
 
Han är helt fantastisk min man! Oavsett vad det handlar om så lever han för att hjälpa andrà människor, om det handlar om att hjälpa människor med bilproblem, brandmansgöra, musikproblem eller bara behöver någon som lyssnar så är han där!
 
Å det bästa av allt är ju att han är min och far till våra underbara barn <3
 
Till saken hör att paret kunde ha fått sitta länge i sin bil!! :(  Ingen stannade, det kunde ju lika gärna rört sig om olycka! De hade suttit ca 10min när vi stannade. Hur många bilar som passerat dem innan vi kom är svårt att säga, men säkerligen uppemot hundra då det var väl trafikerat där idag. Sen att INGEN stannade så länge vi stod där är skrämmande!
 
puss å kram.....med om hopp om att fler ska hjälpa andra människor i nöd!