Semester i Göteborg

I onsdagsmorse lämnade vi vår by tidigt på morgonen med ett första mål till Ullared.... Väl framme var det som vanligt... febrilt shoppande och ivrigt letande efter fynd :) och hör och häpna för en gångs skull hittade JAG kläder till mig! Det var ju verkligen behövligt så det var skönt. Melvin fick sig också en ordenligt uppfräschning av sin sommargarderob och Tommy hittade inte lika mycket som vanligt, men dock lite han också...

Sen bar det iväg till nästa anhalt... Barken Viking i Göteborg... Vi körde enligt gps:en i min telefon och det var inte det allra lättaste i tung, tät rusningstrafik mitt i centrala Göteborg med 100 filer....och gissa vem som körde?!? Men efter någon "liten" felkörning så var vi framme... det var nog förresten en bra uppdelning med Tommy som kartläsare och jag som körde. För vi håller oss lugnast i de rollerna, värre tvärtom ;)


Barken Viking

Väl inne på hotellrummet (hytten) var det rätt skönt att börja med lite slappning :) 

Senare på kvälllen efter att vi avnjutit en middag uppe på däck begav vi oss ut för att göra stan...Vi gick till fots hela kvällen...


Men något som det var brist på var lekparker.. Åtminstone visste hotellet inget om någon... så vi hittade en gymnasieskola med lite grus ;) Men Melvin tyckte det var kul


Försök nr 1 att göra en gruskaka...

Dagen efter gick vi först till turistbyrån i Nordstan där vi köpte ett 24h Göteborgskort... vilket innebar gratis tunnelbana och fri entré till både universeum och Liseberg... Det roliga var att hon inte riktigt hängde med i Tommys skånska så när han frågade hur vi kunde "åka bort dit" trodde hon att han sa om vi kunde "åka båt dit"... Ha ha!!

Hur som helst så fick Melvin åka sin första spårvagn :)


Första stoppet blev Universeum

Där fick vi se coola...


...hajar...


...sjöstjärnor......rockor...


...rödingar och öringar...

och en massa andra roliga saker.....

Men så blir man ju också hungrig av allt ståhej... tur det fanns köttbullar med lingonsylt :)Mums!


Sen bar det iväg till Liseberg!


Så fick vi också träffa kaninen! Melvin blev helt exalterad varje gång han såg någon av dem... men han vågade inte riktigt gå fram på egen hand....Å det fanns mycket att se och göra även för en 2åring.....Fiska lite...Så fick Melvin en "groda", han fick välja själv..


Men roligast av allt var nog Farfarsbilarna..,.
Åka karusell! Högt upp i luften!!


Denna ville Melvin också åka... kanske för att det var jenkebilar... men den gick alldeles för fort... ;)


Så fick vi skjuta med bensinslang :)


Prova på skeeball!!


E man galen i bollar så e man :)


Klarade faktiskt gränsen så jag fick ett pris!!! :) STOLT!!


Melvin fick åka båt för första gången! Gissa om han tyckte det var kul!?! Blir garanterat besök i den finska skärgården nästa sommar ;)


Mera båtåkande..


Ett riktigt Kodakmoment (eller i vårt fall Nikon). Melvin tittade på hur större barn gjorde och gjorde sedan likadant! Ni ser att han hänger me benen i luften :)


Ville var HipHopare :) (Han vred själv kepsen)Lite mer båtåkande...


Sista kvällen i Göteborg... mysigt värre i Lisebergs lustgård...


Puss å kram